Richard Foqué

Richard Foqué (Willebroek,1943) is gewoon hoogleraar emeritus, architect, ingenieur, en dichter.

Hij doceerde aan de Universiteit Antwerpen en aan de TU-Delft en als gasthoogleraar aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland. 

Hij schrijft zowel in het Nederlands als in het Engels.

Als dichter debuteerde hij in 1967 bij De bladen van de poëzie met de bundel “Alleen kringen”.

Sindsdien publiceerde hij nog een zevental dichtbundels, “De Dieren Komen” (1969, De Bladen voor de Poëzie, Lier), “Drie Millivolt van Oneindig” (1972, Yang, Gent), “Te laat het Landschap” (2011, Kleinood & Grootzeer, Bergen op Zoom), “Equinox” (2011, Kleinood & Grootzeer, Bergen op Zoom), een bibliofiele tweetalige (Nederlands/Engels) kunstuitgave van 7 gedichten en 7 aquatinten van André Goezu, “The Oregon Songs” (2011, The International Arts Magazine The Green Door, Vol. 6), “De grote rokade” (2012, Uitgeverij P, Leuven) en “Hier staan wij” (2015, Uitgeverij P, Leuven).

Daarnaast werden zijn gedichten gepubliceerd in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften waaronder Heibel, Yang, Grafiek+Gedichten, Revolver, Dighter, Balustrada en Gierik-Nieuw Vlaams Tijdschrift.

Zijn gedichten werden vertaald in het Engels, Frans, Duits, Pools en Indonesisch.

Hij is curator van “Dichter bij Beeld”, een permanente poëziewandeling in het Middelheim openluchtmuseum voor beeldhouwkunst te Antwerpen, medestichter van het jaarlijkse internationaal poëziefestival “Dichters in het Elzenveld” van 1993 tot 2005, redactielid van Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift en bestuurslid van de Vereniging van Vlaamse letterkundigen. Hij is Fellow of the World Literary Academy en lid van de International Academy of Poets.

Hij woont en schrijft in Antwerpen.

www.richardfoque.blogspot.be

Verschenen boeken