Sujata Bhatt

Sujata Bhatt (Ahmadabad, 1956) komt uit een traditionele Gujarati Brahmin familie van schrijvers, onderwijzers, sociaal werkers, muzikanten en wetenschappers. Zo was haar grootvader, die een intieme vriend van Mahatma Ghandi was, een bekend schrijver en zelfs een tijdlang minister van Onderwijs in Gurajat. Op haar vijfde verhuisde ze naar de Verenigde Staten waar haar vader aan de universiteit van Yale een onderzoeksinstituut uitbouwde in verband met de studie van tropische ziekten en virussen. Zelf studeerde ze Engelse taal- en letterkunde, biologie en filosofie. Op latere leeftijd maakte ze zich nog van andere talen meester zoals het Spaans, het Frans en het Duits. Ze is gehuwd met de Duitse dichter-schrijver Michael Augustin.

Met haar debuutbundel Brunizem (1988) won ze meteen de Alice Hunt Barlett Prize en de Commonwealth Poetry Prize (Asia). Ook haar tweede bundel Monkey Shadows (1991) werd gelauwerd met o.m. de Poetry Book Society Recommendation.

Over haar verzamelbundel Point No Point schreef The Times Literary Supplement: ‘een solide dichtbundel, één die ons toelaat te reizen, te dromen en te leren, maar ook één die ons uiteindelijk beroerd door de rust van zijn houding en zijn onberispelijke verwoording.’

Verschenen boeken